Slik får du bedre selvtillit og et bedre liv

Det er sikkert mange som leser denne bloggen som har sletet med selvtillit, det er noe som gjerne kommer alderen med. Det har jeg også, men jeg har ordnet livet mitt nå og akspektert at sånn er jeg. Så da vil jeg hjelpe dere som sliter, here we go.

1. Finn noe du liker å trene! Det er mye å velge mellom og helt sikkert noe som passer for deg. Hvis du liker det du driver med, er det lett og bli glad samtidig som du gjør kroppen en tjeneste. Når du trener kan du glemme alle problemene dine for en stund og ha det gøy samtidig! Fotball, dans, fjelltur, zumba ja det er mye å velge mellom. Selv driver jeg med Rytmisk gymnastikk, men det er ikke noe du kan begynne med på denne alderen (vertfall ikke har i Haugesund). Men husk ikke tren for mye! Det var noe som jeg fik dårlig selvtillit av. ca 1-4 ganger i uken er nokk.

2. Spis sundt! Da jeg var i den verste perioden hadde jeg problemer med å spise, men det var mest fordi jeg trodde jeg ble tynnere av å ikke spise. Noe som er helt feil! Mat trenger ikke være kjedelig selv om  det er sundt. Bare bytt ut brød skivene mot noe fargerikt matpakke og så får du både matlysst å glede. Trenger ikke være noe vanskelig, feks hvis dere har vannkoker på skolen er det bare å ta me seg havregryn så kan du lage halvregrøt. Kylling salat kan være bra og ja, også her er det mange muligheter.

3. Ikke vær for mye A- sosial! Jeg føler egentlig en del press når jeg er på Facebook. Er jeg ikke god nokk, siden jeg ikke har så mange likes? Slike spørsmål dukker opp hele tiden når jeg er A- sosial og det får meg til å føle meg som et 0. 

4. Hold deg unna drama! Dette må jeg bli flinkere til selv ass, haha. Det kommer mange stygge kommentarer med dramaet. Det kan få konsekvenser og vertfall hvis du er følsom. Husk å passe på når du snakker!

5. Vær sosial! Noe som får humøret opp er å være med venner å finne på noe gøy. Så prøv å være så sosial som du bare kan, good feelig.

6. Vær positiv! Om du er positiv skal det være vanskelig og få dårlig selvtillit. Gled deg over ting, smil og le. Ikke sammenlign deg med andre. Du er bra som du er! Jeg sammenlignet meg alltid med de i klassen, der mange ikke har så mye former som meg. Nå har jeg godtatt kroppen min og klarer og se meg i speilet.

7. Vær deg selv! "Be yourself, cause everybody else is taken." Ha din egen klesstil, le av hva du vill og si hva du mener. Ikke vær redd for å være deg selv, det kommer til å være noen haters uansett, men hallo det er deres problem.

8. Sov nokk! Så du ikke er sur dagen etter på :-)

9. Ikke stress! Slapp av og ta deg tid til det du trenger.

10. Snakk med noen! Det er kanskje det viktigste av alt. Viss du har dårlig selvtillit bør du snakke med noen, psykolog, helsesøseter, venner som kan hjelpe deg eller foreldrene dine.

Lenge siden, haha.

- Synes?

- Føl deg fri til å snakke om det med meg hvis du vill ha hjelp med selvtillit, min e-post: tonegurine@gmail.com

 

-Tone♥

 

13 kommentarer

bra tips ;) <3

Elise Iversen ♥

27.08.2012 kl.17:20

Kjempe bra skreve Tone!! Du e flinke,ska følga tipså dine ♥ Stå på,elske bloggen din! ♥
brae tips og nydelige bilder♥ bra skrever!

Malin

27.08.2012 kl.17:33

sykt bra skreve tone! fine bilder ♥♥

Malin Kulleseid

27.08.2012 kl.17:44

bra skreve <3

Benedicte

27.08.2012 kl.17:49

braa! <3 :****** Fine bilder! <3

Jenni - mote, foto og hverdag

27.08.2012 kl.18:03

bra skreve!
Bra skrevet! <3

Også bra at du klarte å ordne selvtilliten din :-)

Julie Sørensen

27.08.2012 kl.20:22

kjempefine tips og herlige bilder! ha en fin kveld ♥

Julie Aase

27.08.2012 kl.20:42

bra skrevet :D

Ida

27.08.2012 kl.21:37

bra skrevet=)

Vibeke A Gran

27.08.2012 kl.22:20

Veldig gode tips og bra skrevet <3 Skulle gjerne hatt bedre selvtillit, men tenker den kommer til å bli bedre med tiden :)

rebecca

28.08.2012 kl.17:06

bra skreve, gode tips <3

Skriv en ny kommentar

summerloverss

summerloverss

14, Haugesund

Hei! Velkommen til min blogg :D Jeg er en 14 år gammel jente som blogger om hverdagen min og ja outfits og slikt.

Kategorier

Arkiv

hits